Polityka prywatności i ochrona danych osobowych

Regulamin » Polityka prywatności i ochrona danych osobowych

Polityka prywatności sklepu internetowego romatido.pl

 1. Pojęcia użyte w tej informacji

RODO - Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L 119, 4 maja 2016, s. 1-88).

Romatido Meble Iwona Froń Laski ul. Czereśniowa 21,63-620 Trzcinica Nip.6191548768

Regon 368194482

Administrator - osoba fizyczna lub prawna, organ publiczny, jednostka lub inny podmiot, który samodzielnie lub wspólnie z innymi ustala cele i sposoby przetwarzania danych osobowych (art.4 ust.7 Rozporządzenia RODO)

Dane osobowe - informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej („osobie, której dane dotyczą”); imię i nazwisko, numer identyfikacyjny, dane o lokalizacji, identyfikator internetowy lub jeden bądź kilka szczególnych czynników określających fizyczną, fizjologiczną, genetyczną, psychiczną, ekonomiczną, kulturową lub społeczną tożsamość osoby fizycznej; (art.4 ust.1 Rozporządzenia RODO)

2. Twoje dane osobowe

Romatido Meble Iwona Froń wykorzystuje następujące dane o Tobie:

a. podane przez Ciebie bezpośrednio firmie Romatido Meble Iwona Froń : imię, nazwisko, nazwa i adres firmy lub osoby , NIP/, adres e-mail, numer telefonu;

b. ze źródeł publicznie dostępnych: imię, nazwisko, nazwa i adres firmy, adres e-mail, numer telefonu;

c. dane zbierane automatycznie przez firmę Romatido za pośrednictwem plików cookies i wynikające z Twojej aktywności na stronach internetowych w posiadaniu Administratora.

3. Twój administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Romatido Meble Iwona Froń.

4. Cel i podstawa prawna przetwarzania Twoich danych

a. podjęcie na Twoje żądanie działań zmierzających do zawarcia umowy z Romatido Meble Froń Iwona  (podstawa prawna: art.6 ust. 1, lit. b Rozporządzenia RODO); b. realizacja zawartej z Romatido Meble Froń Iwona umowy (podstawa prawna: art. 6 ust. 1, lit. b Rozporządzenia RODO);

5. Profilowanie Twoich preferencji i zainteresowań

Nie zbieramy informacji, które pozwalałby nam uzyskać wgląd w Twoje życie prywatne. Nie profilujemy Twoich preferencji i zainteresowań.

6. Odbiorcy Twoich danych

Twoje dane osobowe są lub mogą być przetwarzane przez:

a. naszych współpracowników, którzy muszą mieć dostęp do danych;

b. podmioty przetwarzające w naszym imieniu Twoje dane osobowe i uczestniczące w wykonaniu naszych czynności, tj.:

- podmioty wspierające nas w procesie obsługi klienta;

- podmioty obsługujące nasze systemy teleinformatyczne lub udostępniające nam narzędzia teleinformatyczne, w tym dostawcy usług hostingowych ;

- podmioty świadczące nam usługi rachunkowe, prawne;

- podmioty prowadzące działalność pocztową lub kurierską.

-świadczącego wsparcie STUDIO REKLAMY grabek.net

c. organy administracji publicznej, jeżeli wynika to z przepisu prawa, decyzji administracyjnej lub orzeczenia sądowego.

7. Czas przechowywania Twoich danych

Dane osobowe będą przetwarzane dopóki, dopóty nie zostanie zgłoszony sprzeciw wobec ich przetwarzania, a w razie zgłoszenia sprzeciwu – przez okres przedawnienia roszczeń, jakie wobec Romatido Meble Froń Iwona mogą przysługiwać osobie, której dane dotyczą.

Żądanie zaprzestania przetwarzania danych osobowych skutkują jednoczesnym  brakiem możliwości realizacji zamówienia .

8. Przekazywanie Twoich danych poza UE

Nie przekazujemy Twoich danych do podmiotów poza UE.

9. Twoje prawa

Masz prawo:

a. zrezygnować z otrzymywania informacji marketingowych. Sprzeciw lub cofnięcie zgody możesz zgłaszać na adres e-mail: biuro@romatido.com.pl

b. żądać dostępu do Twoich danych osobowych (art. 15 Rozporządzenia RODO);

c. sprostować swoje dane (art. 16 Rozporządzenia RODO);

d. usunąć swoje dane (bycie zapomnianym) (art. 17 Rozporządzenia RODO);

e. ograniczyć przetwarzanie danych osobowych (art.18 Rozporządzenia RODO);

f. wnieść skargę do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (w przyszłości do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych) w sprawach związanych z przetwarzaniem Twoich danych osobowych przez firmę FORMSOFT.

10. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak podanie oznaczonych danych osobowych jest niezbędne do składania Zamówień i zawierania Umów, natomiast konsekwencją ich niepodania będzie brak możliwości skorzystania z Usług Elektronicznych oraz brak możliwości składania Zamówień

10. Kontakt z nami

 

W razie pytań skontaktuj się z nami: biuro@romatido.com.pl

  • Postanowienia końcowe
    • Sklep Internetowy może zawierać odnośniki do innych stron internetowych. Administrator namawia by po przejściu na inne strony, zapoznać się z polityką prywatności tam ustaloną. Niniejsza polityka prywatności dotyczy tylko niniejszego Sklepu Internetowego.
    • Administrator stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną, a w szczególności zabezpiecza dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, zabraniem przez osobę nieuprawnioną, przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.
    • Administrator odpowiednio udostępnia następujące środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną:
      • Zabezpieczenie zbioru danych przed nieuprawnionym dostępem
      • Cookies i dane eksploatacyjne
      • Pliki Cookies (ciasteczka) są to niewielkie informacje tekstowe w postaci plików tekstowych, wysyłane przez serwer i zapisywane po stronie osoby odwiedzającej stronę Sklepu Internetowego (np. na dysku twardym komputera, laptopa, czy też na karcie pamięci smartfona - w zależności z jakiego urządzenia korzysta odwiedzający nasz Sklep Internetowy). Szczegółowe informacje dot. plików Cookies, a także historię ich powstania można znaleźć m.in. tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko.

        Administrator może przetwarzać dane zawarte w plikach Cookies podczas korzystania przez odwiedzających ze strony Sklepu Internetowego w następujących celach:

        identyfikacji Usługobiorców jako zalogowanych w Sklepie Internetowym i pokazywania, że są zalogowani;

        zapamiętywania Produktów dodanych do koszyka w celu złożenia Zamówienia;

        zapamiętywania danych z wypełnianych Formularzy Zamówienia, ankiet lub danych logowania do Sklepu Internetowego;

        dostosowywania zawartości strony Sklepu Internetowego do indywidualnych preferencji Usługobiorcy (np. dotyczących kolorów, rozmiaru czcionki, układu strony) oraz optymalizacji korzystania ze stron Sklepu Internetowego;

        prowadzenia anonimowych statystyk przedstawiających sposób korzystania ze strony Sklepu Internetowego.

        Standardowo większość przeglądarek internetowych dostępnych na rynku domyślnie akceptuje zapisywanie plików Cookies. Każdy ma możliwość określenia warunków korzystania z plików Cookies za pomocą ustawień własnej przeglądarki internetowej. Oznacza to, że można np. częściowo ograniczyć (np. czasowo) lub całkowicie wyłączyć możliwość zapisywania plików Cookies - w tym ostatnim wypadku jednak może to mieć wpływ na niektóre funkcjonalności Sklepu Internetowego (przykładowo niemożliwym może okazać się przejście ścieżki Zamówienia poprzez Formularz Zamówienia z uwagi na niezapamiętywanie Produktów w koszyku podczas kolejnych kroków składania Zamówienia).

        Ustawienia przeglądarki internetowej w zakresie plików Cookies są istotne z punktu widzenia zgody na korzystanie z plików Cookies przez nasz Sklep Internetowy - zgodnie z przepisami taka zgoda może być również wyrażona poprzez ustawienia przeglądarki internetowej. W braku wyrażenia takiej zgody należy odpowiednio zmienić ustawienia przeglądarki internetowej w zakresie plików Cookies.

        Szczegółowe informacje na temat zmiany ustawień dotyczących plików Cookies oraz ich samodzielnego usuwania w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych dostępne są w dziale pomocy przeglądarki internetowej oraz na poniższych stronach (wystarczy kliknąć w dany link):

        w przeglądarce Chrome

        w przeglądarce Firefox

        w przęglądarce Internet Explorer

        w przeglądarce Opera

        w przeglądarce Safari

        Administrator przetwarza również zanonimizowane dane eksploatacyjne związane z korzystaniem ze Sklepu Internetowego (tzw. logi - adres IP, domena) do generowania statystyk pomocnych w administrowaniu Sklepem Internetowym. Dane te mają charakter zbiorczy i anonimowy, tj. nie zawierają cech identyfikujących osoby odwiedzające stronę Sklepu Internetowego. Logi nie są ujawniane osobom trzecim.

  • Dodaj link do:
  • wykop-pl
  • facebook.com
Polecamy:
ROMATIDO MEBLE
Iwona Froń
Laski, ul. Czereśniowa 21
63-620 Trzcinica
Kontakt:
kom.: 607 766 193
kom.: 691 020 383
e-mail: biuro@romatido.pl
Dane do faktury:
CEIDG: zobacz wpis
NIP: 619 154 87 68
REGON: 368 194 482